Militari ai Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „MILCOV” se vor alătura Grupului de Luptă din Polonia

Detaşamentul de Apărare Antiaeriană (Det.Ap.A.A.) structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „MILCOV” din Focşani, urmează să se alăture eforturilor Grupului de Luptă din Polonia, în cadrul rotaţiei a IX-a naţionale, începând cu luna aprilie, pentru asigurarea prezenţei înaintate consolidate pe flancul Nord – Estic al Alianţei, se arată pe pagina de Facebook Forțelor Terestre Române.

După ce în cursul săptămânii trecute, Batalionul 288 Apărare Antiaeriană a fost evaluat şi validat ca structură pusă la dispoziţia NATO, în această săptămână a parcurs procesul de evaluare acţională a personalului şi tehnicii care generează Det.Ap.A.A.

O echipă de specialişti din cadrul Comandamentului Forţelor Întrunite au evaluat militarii detaşamentului, din punct de vedere operational,  pe diverse domenii de capabilităţi, în conformitate cu cerinţele NATO.

Printre obiectivele vizate pe timpul procesului de evaluare, s-au numărat: relaţia de comandă-control, fluxul informaţional existent la nivelul structurii, capacitatea de reacţie a militarilor şi modul de acţiune în diferite situaţii tactice similare mediului de instruire din Polonia.

Activitatea a fost solicitantă şi plină de provocări pentru militari, dar rezultatele pozitive obţinute au adus un plus de încredere echipei.

Eforturile depuse zilnic de către fiecare militar pe parcursul perioadei de pregătire pentru misiune, s-au reflectat în nivelul de performanţă atins de către structură, la final detaşamentul fiind apreciat „GATA PENTRU MISIUNE”.

Sursă foto: facebook.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

SBU: rezident din Kiev reținut pentru acțiuni subversive pro-ruse

Sat Feb 27 , 2021
Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a transmis un aviz de înaltă trădare și încălcare a egalității cetățenilor pe criterii de rasă, naționalitate sau preferințe religioase, unui expert din zona politico-militară, care este suspectat pentru activități subversive pro-ruse, precizează SBU într-un comunicat. În prezent, expertul este reținut în conformitate cu […]