Germania a înființat o nouă agenție pentru securitate cibernetică

Germania a inaugurat marți (11.08.2020) o nouă structură dedicată securității cibernetice, al cărei obiectiv este acela de a menține actualizate datele privind securitatea informatică pentru a asigura funcţionarea fără interferenţe a administraţiei şi economiei naţionale, a anunţat guvernul de la Berlin, potrivit agenţiei EFE, citată de Agerpres.

Ministrul apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, şi Horst Seehofer, ministrul de interne, au precizat într-un comunicat de presă comun că agenția cibernetică nou înființată are rolul unui „instrument esenţial al guvernului german pentru protecţia cetăţenilor, administraţiei şi economiei în spaţiul cibernetic şi astfel Germania face un pas important în direcţia suveranităţii digitale”.

Agenţia pentru Inovare în Securitate Cibernetică, cu sediul la Halle (estul Germaniei), va avea într-o primă etapă 100 de noi posturi şi până în anul 2023 va primi un buget de până la 350 de milioane de euro.

Germania a fost în ultimii ani ţinta mai multor atacuri cibernetice grave, printre care s-a evidenţiat incursiunea – atribuită Rusiei – în reţeaua de calculatoare a Bundestagului (camera inferioară a parlamentului) în anul 2015, atac în urma căruia a fost afectat şi biroul parlamentar al cancelarului Angela Merkel.

Actele oficiale de inaugurare a noii agenţii au fost amânate până în luna octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursă foto: techwisegroup.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Instanță britanică: utilizarea sistemelor de recunoaștere facială nu este suficient reglementată

Wed Aug 12 , 2020
Curtea de Apel din Londra a decis marţi (11.08.2020) că poliţia britanică utilizează ilegal recunoaşterea facială şi încalcă astfel viaţa privată, transmite AFP, potrivit Agerpres. Decizia vine în urma unui proces intentat de Ed Bridges, militant pentru drepturile civile. Acuzațiile acestuia fuseseră anterior respinse de mai multe ori. Bridges s-a […]