Forțele aeriene ruse au interceptat o aeronavă franceză și una britanică deasupra Mării Negre

Un avion Sukhoi Su-30SM a fost dislocat pentru a intercepta și preveni încălcarea frontierei de stat ruse de către două aeronave de spionaj, unul aparținând forțelor navale franceze, iar altul forțelor aeriene britanice, a informat joi (20.08.2020) Centrul Național de Control al Apărării (CNCA) din Federația Rusă.

Sistemele de control ale spațiului aerian rusesc au detectat două ținte aeriene peste apele neutre ale Mării Negre care se apropiau de frontiera de stat a Rusiei pe 20.08.2020, se arată în comunicatul CNCA.

„Un avion Su-30SM din forțele de alertă și reacție rapidă a apărării aeriene a districtului militar sud a fost ridicat în aer pentru a identifica țintele aeriene și pentru a le împiedica să încalce frontiera de stat rusă”, a spus CNCA.

Echipajul aeronavei ruse a abordat țintele aeriene de la o distanță sigură și le-a identificat ca fiind o aeronavă de cercetare Atlantique-2 a Marinei Franceze și un avion de supraveghere Sentinel R1 al Forțelor Aeriene din Marea Britanie, a mai precizat Centrul.

După ce avioanele s-au îndepărtat de granița rusă, avionul de vânătoare rus a revenit la baza aeriană de la care fusese dislocat.

Sursă foto: ruaviation.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Lukashenko: SUA și Europa sunt responsabile de protestele din țară

Fri Aug 21 , 2020
Aleksander Lukashenko, președintele Belarusului, a acuzat SUA și Europa de organizarea protestelor în țara sa, a informat vineri (21.08.2020) agenția de știri BelTA. „SUA o planifică și o direcționează, iar europenii joacă împreună”, a spus el, adăugând că în apropiere de Varșovia a fost înființat „un centru special”. „Știi că […]