FBI și CISA: hackeri afiliați guvernului chinez doresc compromiterea cercetărilor americane legate de COVID-19

Guvernul SUA a emis miercuri (13.05.2020) un avertisment oficial cu privire la hackerii ce au conexiuni cu guvernul chinez, potrivit căruia aceștia încearcă să fure de la organizațiile americane date referitoare la cercetări asupra COVID-19. Avertismentul vine într-o declarație comună emisă de FBI și Agenția de Securitate Cibernetică și a Infrastructurii (CISA) – divizie a Departamentului Securității Interne (DHS).

„FBI investighează țintirea și compromiterea organizațiilor americane care efectuează cercetări legate de COVID-19, de către actori cibernetici afiliați Republicii Populare Chineze […]. Acești actori au fost observați încercând să identifice și să obțină în mod ilicit o proprietate intelectuală valoroasă și date referitoare la sistemul public de sănătate privind vaccinurile, tratamentele și testările de la rețele și personal afiliat cercetărilor în domeniul COVID-19”, se arată în comunicat.

FBI și CISA îndeamnă organizațiile care derulează activități în domeniu să mențină un nivel crescut al securității sistemelor informatice pentru a preveni furtul sau compromiterea de date și materiale legate de COVID-19.

Organizațiilor li se recomandă să ia o serie de măsuri de protecție, precum: suspendarea accesului utilizatorilor care prezintă semne de activitate neobișnuită; implementarea autentificării în doi pași; corectarea vulnerabilităților critice, cu prioritate pe procesarea datelor software din internet; scanarea aplicațiilor web pentru activități anormale.

De asemenea, se precizează că atenția presei cu privire la cercetările legate de coronavirus va conduce la creșterea interesului și a activității în spațiul cibernetic.

Cercetările privind noul coronavirus sunt extrem de importante și pare că mai toată lumea (dar mai ales marile puteri) este angrenată într-o cursă a găsirii antidotului pentru COVID-19. Robert Hannigan, fost director la serviciului britanic de intelligence GCHQ, a declarat pentru CBS News că „cea mai valoroasă piesă de proprietate intelectuală din lume în acest moment este, fără îndoială, vaccinul pentru COVID-19”.

Sursă foto: post-gazette.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armata SUA achiziționează mini-drone în valoare de 60 de milioane de dolari

Thu May 14 , 2020
FLIR Systems a câștigat un al doilea contract, în valoare de 20,6 milioane de dolari pentru a furniza armatei americane sisteme de recunoaștere Black Hornet. Sistemele de vehicule aeriene nano fără pilot (mini-drone) vor asigura derularea de activități de supraveghere la nivelul unităților de mici dimensiuni, precum și sprijinirea misiunilor […]