FBI: QAnon va trece la acțiuni violente în stradă

FBI a avertizat Congresul că organizația axată pe teorii ale conspirației QAnon începe să ia măsuri în lumea reală, nemaiavând încrede în misteriosul lider „Q”. CNN precizează că raportul arată că unii adepți ai mișcării vor să preia controlul, convinși că „Q” nu-și ține promisiunea, potrivit newsweek.ro.

Mulți dintre adepții QAnon au devenit mai militanți și încep să organizeze acțiuni în lumea reală, ce au potențial de a deveni violente, potrivit unei evaluări a FBI trimisă Congresului săptămâna trecută.

Potrivit CNN, raportul arată că unii adepți ai mișcării vor să preia controlul, având convingerea că „Q” nu-și ține promisiunea de a organiza acțiuni concrete împotriva „membrilor cabalei”, lideri democrați și ai altor partide ce se opun organizației.

Desemnat frecvent ca un „cult virtual”, QAnon este o vastă rețea ce vehiculează teorii ale conspirației de extremă dreaptă. Una dintre afirmațiile amplu distribuită este cea potrivit căreia „președintele Donald Trump a fost înlăturat din cauză că lupta împotriva unei cabale de pedofili ce-l venerează pe Satana, formată din politicieni democrați proeminenți și vedete liberale”.

Deja s-au format „miliții” care să apere „valorile” mișcării. De exemplu, „Pretorienii Primului Amendament”, fondat de un adept QAnon, fost sergent cu două misiuni în Afganistan și Irak, oferă securitate gratuită pentru „evenimente patriotice și religioase din toată țara”.

Pretorienii sunt o nouă organizație paramilitară care a cooptat sute de membri în doar nouă luni, într-un secret aproape complet. Grupul este format din foști militari, forțe de ordine și foști agenți de informații și face parte dintr-o rețea în creștere de miliții extremiste de dreapta, tot mai violente. Șeful pretorienilor încearcă să organizeze rețeaua la nivel național și să înființeze lagăre de pregătire „pentru a pregăti patrioții pentru revoluția viitoare”. Sursă foto: themilsource.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Israel se oferă să sprijine Costa Rica în înființarea unui directorat cibernetic național

Wed Jun 23 , 2021
Israelul va oferi asistență pentru Costa Rica la înființarea unui directorat național în domeniul securității cibernetice care va aduce la un loc guvernul, sectorul academic și pe cel industrial, ca parte a planului țării din America Centrală de a se transforma într-un lider regional în securitatea cibernetică. Site-ul infodefensa.com a […]