Exercițiu al parașutiștilor ruși – primul salt din lume de la 10.000 de metri în Arctica

Parașutiștii ruși au efectuat primele salturi din lume de la o altitudine de 10.000 de metri în Arctica, purtând ținute polare speciale dezvoltate de compania Group 99 (parte a producătorului de arme Kalashnikov din cadrul companiei de înaltă tehnologie Rostec), a informat biroul de presă al companiei luni (27.04.2020).

Parașutiștii ruși au efectuat saltul de la o înălțime de 10.000 de metri în zona arhipelagului Franz Josef, la 26.04.2020. Au folosit un sistem special de parașută de nouă generație, au testat echipamente de oxigen, dispozitive de navigație, echipament special și echipamente. Parașutiștii au sărit din avioanele de transport militar Ilyushin Il-76.

„Ca parte a realizării primului salt la mare altitudine la nivel mondial pe teritoriul Arcticii, au fost utilizate echipamentele speciale de luptă dezvoltate de Group 99 pentru condițiile din Arctica”, a declarat compania într-un comunicat.

Experiența acumulată în timpul saltului va fi generalizată pentru o utilizare ulterioară de către trupele rusești care operează în Arctica, se mai arată în comunicat.

Grupul Kalashnikov a dezvăluit primele modele ale echipamentelor de luptă pentru Arctica în cadrul expoziției internaționale de armament „Armata-2018”. Ținuta de luptă include peste 40 de articole, inclusiv un costum special de raid, un sac de dormit special pentru temperaturi scăzute, containere de transport pentru a asigura siguranța consumabilelor medicale, sisteme de comunicații, rații de alimente și multe alte elemente.

Sursă articol: tass.com

Sursă foto: tellerreport.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Doi militari americani au dispărut în Siria

Tue Apr 28 , 2020
Doi soldați americani au dispărut fără urmă în provincia siriană Deir ez-Zor, a anunțat luni (27.04.2020) agenția de presă siriană de stat SANA. Potrivit unor surse ale agenției, atunci când soldații americani conduceau un vehicul Hummer dinspre câmpul petrolier Al-Omar spre câmpul Al-Tanak din estul provinciei, aceștia au fost atacați […]