Drona MQ-9 Reaper a USAF desfășurată pentru prima dată în Estonia

Pentru prima dată în istorie, drona MQ-9 Reaper a forțelor aeriene ale SUA (USAF) a fost dislocată temporar la Baza Aeriană Amari din Estonia, informează Scramble Magazine, citat de Defence Blog.

La jumătatea lunii iunie, la aproximativ 15 luni după ce a devenit complet operațională în Europa, drona MQ-9 Reaper ce aparține Detașamentului II al Grupului de Operațiuni Expediționare, care operează la Baza Aeriană Miroslawiec (Polonia), a fost desfășurată la Baza Aeriană Amari (Estonia).

Scopul desfășurării dronei în statul baltic este acela de a opera misiuni de supraveghere, recunoaștere și intelligence în teatrele europene.

„Ne concentrăm pe domeniul aerian, maritim și terestru. Vom consulta cerințele din partea Comandamentului European al SUA și a aliaților noștri NATO, apoi vom executa misiunile sub coordonarea forțelor aeriene din Estonia”, a precizat generalul de brigadă Jason Hinds, director adjunct pentru operațiuni, descurajare strategică și integrare nucleară a USAF.

Drona a fost transportată cu un camion de marfă de la Baza Aeriană Miroslawiec și a fost ulterior descărcată și asamblată într-un hangar la Amari de forțele estoniene.

Aeronava fără pilot va desfășura, până la întoarcerea în Polonia, misiuni de intelligence, supraveghere și recunoaștere în sprijinul NATO.

Reprezentanți ai USAF și ai forțelor estoniene au apreciat bunele relații între cele două state și și-au arătat deschiderea pentru consolidarea cooperării, atât în format bilateral, cât și în cadrul Alianței.

Sursă foto: defensenews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Final de negocieri pentru un acord strategic pe 25 de ani între China și Iran

Mon Jul 13 , 2020
Negocierile dintre Iran și China cu privire la încheierea unui acord strategic pe o perioadă de 25 de ani par să se fi încheiat, scrie The New York Times, publicând duminică (12.07.2020) un extras de 18 pagini al documentului despre care se crede că ar fi parte a versiunii finale. […]