Doi militari bulgari arestați pentru furnizare de informații secrete unui stat străin

Doi militari bulgari au fost arestaţi pentru furnizare de informaţii clasificate unui stat străin, a anunţat vineri Ministerul Apărării din Bulgaria într-un scurt comunicat, informează AFP, citat de Agerpres.

Mass-media bulgare au anunţat joi (18.03.2021) că au fost arestate „mai multe persoane suspectate de spionaj în favoarea Rusiei”, dintre care una a încercat să fugă. De asemenea, au avut loc percheziţii, potrivit unor surse anonime din cadrul poliţiei, citate de televiziuni.

Membră a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) din 2004 şi a Uniunii Europene (UE) din 2007, Bulgaria întreţine în mod tradiţional relaţii economice strânse cu Rusia.

Însă, din octombrie 2019 mai multe cazuri de spionaj au dus la răcirea relaţiilor dintre cele două ţări. Cinci diplomaţi ruşi şi un asistent tehnic al ambasadei Rusiei au fost expulzaţi în această perioadă. Potrivit investigaţiilor, aceştia au beneficiat de ajutor din partea unor cetăţeni bulgari care aveau acces la informaţii sensibile.

Sursă foto: blacknews.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

China își consolidează capabilitățile în materie de război comercial

Sat Mar 20 , 2021
China îşi diversifică opțiunile de resurse naturale vitale, o mişcare care va întări capacitatea Beijingului de a folosi comerţul drept armă împotriva rivalilor săi geopolitici, relevă un nou raport, realizat de firma de con­sul­tanţă Verisk Maplecroft, informează CNBC. „Dacă China are un punct slab, acesta este dependenţa ridicată de resurse […]