Dependența companiilor de soluțiile de tip cloud exploatată de hackeri

Studiul, care a chestionat 150 de decidenți din companiile americane din sfera IT, a constat că 65% dintre respondenți au identificat încercări de atac asupra propriilor medii de tip cloud, iar 80% dintre acestea au fost compromise cu succes.

A devenit rapid evident că fiabilitatea, disponibilitatea și scalabilitatea oferite de cloud au devenit esențiale pentru a menține organizațiile în funcțiune, iar infractorii cibernetice sunt atenți.

În timp ce 63% dintre respondenți au previzionat și au trecut la cloud acum 3-5 ani, 25% dintre respondenți tocmai au început tranziția sistemelor informatice în cloud în ultimii doi ani.

31% utilizează medii hibride și multi-cloud, în timp ce 45% adoptă o abordare privată exclusiv în cloud, iar 23% se bazează pe cloud public. Disponibilitatea datelor a fost cel mai apreciat beneficiu al serviciilor cloud în rândul respondenților (46%), urmată de colaborare (28%), costurile reduse (15%) și scalabilitatea (9%).

În ciuda prevalenței atacurilor cibernetice care vizează cloud-ul, gestionarea mediilor multi-cloud a fost identificată ca fiind cea mai mare provocare de tranziție la cloud (36%), urmată de riscurile de securitate cibernetică și migrația cloud (ambele 22%). În plus, 19% au menționat că menținerea conformității în cloud ca o problemă constantă.

„Infractorii cibernetici valorifică dependența noastră de cloud și nu mai fac doar piratare. Se conectează”, a spus Art Gilliland, CEO al companiei Centrify.

Art Gilliland a mai precizat că sistemele de securitate trebuie să includă o soluție PAM centralizată dezvoltată în cloud, pentru cloud. Această abordare va reduce la minimum eficiența atacurilor și va controla accesul neautorizat la medii hibride, chiar dacă fenomenul va evolua în contiuare.

Sursă foto: wholeit.com.au

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Întâlnire între ministrul apărării și ambasadorul Ungariei

Tue Mar 23 , 2021
Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit luni (22.03.2021), la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe ambasadorul Ungariei în România, Zákonyi Botond, informează ministerul într-un comunicat. Întâlnirea face parte din seria discuțiilor periodice la nivel ambasadorial pe care conducerea ministerului le desfășoară. Agenda întrevederii a vizat subiecte precum dezvoltarea cooperării în […]