Creștere uriașă a datelor extrase de hackeri din rețelele informatice guvernamentale

În primul trimestru al anului 2020, s-a înregistrat o creștere uriașă a scurgerilor de informații din sistemele și bazele de date guvernamentale, dar și din cele personale ale politicienilor, potrivit unei cercetări realizate de Atlas VPN. Studiul a arătat că în această perioadă au fost extrase 17 milioane de înregistrări din surse ale guvernelor, ceea ce reprezintă o creștere de 278% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Rachel Welsh, COO (chief operating officer) la Atlas VPN, explică: „Hackerii caută întotdeauna rețele care nu au implementate cele mai noi măsuri de securitate cibernetică. În acest an, se întâmplă ca site-urile și aplicațiile guvernamentale să aibă multe vulnerabilități de securitate. Este trist să vedem că guvernele nu investesc în protejarea rețelelor lor, deoarece sunt responsabile pentru datele cetățenilor lor”.

Raportul a dezvăluit că activitățile în care s-au folosit malware, phishing și acțiuni de tip comandă și control au fost cele mai frecvente tipuri de atacuri cibernetice care au loc în luna martie. Malware-ul a fost cea mai comună metodă utilizată de hackeri pentru interceptarea dispozitivelor, ajungând la 80.000 de operațiuni la nivel global – reprezentând 53% din totalul acțiunilor întreprinse de criminalii cibernetice luna trecută.

Studiul mai precizează că, cel mai probabil, numărul acțiunilor întreprinse de hackeri este mult mai mare și că, pe fondul pandemiei de COVID-19, acestea vor crește exponențial în perioada următoare.

Sursă foto: ifflab.org

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Propaganda Kremlinului – „Armata rusă va lupta cu coronavirusul în România”

Thu Apr 16 , 2020
Ministerul de interne a trimis către ANCOM, pentru punere în aplicare, decizia de blocare a două site-uri (r.news-romania24.xyz și news-romania24.xyz) pentru publicarea de informații false, acestea având potențial de a crea panică și „a pune presiune pe anumite sisteme ale statului român”. Unul dintre articolele propagate în spațiul public ce […]