AFRICOM: Rusia a desfășurat avioane de luptă în Libia

3

Comandamentul Africii al Armatei SUA (AFRICOM) afirmă că Rusia nu mai poate nega implicarea activă în războiul civil libian, deoarece avioanele desfășurate pe teritoriul Libiei sunt evident operate și susținute cu sprijinul exclusiv al Moscovei.

Avioanele de luptă MiG-29 și Sukhoi Su-24, care au ajuns recent în Libia, au fost trimise de Federația Rusă, care ar fi schimbat marcajele care indică țara de proveniență în timp ce tranzitau Siria, a precizat AFRICOM.

Aeronavele ar fi fost trimise pentru a sprijini mercenarii ruși care au luptat alături de Armata Națională Libiană (LNA) a liderului militar Khalifa Haftar, care recent a fost îndepărtat și mai mult de capitala Tripoli de către trupele guvernamentale cu ajutorul forțelor turce. Se estimează că până la 1.200 de mercenari ruși din Grupul Wagner operează în Libia.

AFRICOM a publicat, de asemenea, imagini ale unei aeronave care a zburat dintr-o bază neidentificată din Rusia, către baza aeriană Khmeimim din Siria, iar de acolo către baza aeriană Al-Jufra din Libia. CNN a citat un oficial al apărării din SUA spunând că cel puțin 14 aeronave au fost transportate în țara nord-africană.

„De prea mult timp, Rusia a negat întreaga implicare a sa în conflictul libian. Ei bine, acum nu se mai poate nega. Am privit cum Rusia transporta avioane din generația a patra în Libia – la fiecare pas. Nici LNA, nici companiile militare private nu pot înarma, opera și menține aceste aeronave fără sprijinul statului – sprijin pe care îl primesc din Rusia ”, a spus generalul Stephen Townsend, comandantul AFRICOM.

Sursă foto: dvidshub.net

Redactia

3 thoughts on “AFRICOM: Rusia a desfășurat avioane de luptă în Libia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

China intenționează să achiziționeze din Rusia noile sisteme de propulsie pentru propriile avioane de luptă din generația a 5-a

Thu May 28 , 2020
Potrivit unui raport al jurnaliștilor chinezi, citat de BulgarianMilitary, China ar fi interesată să achiziționeze un lot de motoare (cunoscute sub denumirea de „Product 30”) dezvoltate special pentru aeronavele de luptă ruse Sukhoi Su-57. Su-57 este cel mai avansat avion de luptă rus, care, potrivit industriei de apărare de la […]